Palvelut

Erikoishammasteknikko palvelee hammasproteeseihin liittyvissä asioissa!

  • Suun ja hammasproteesien tarkastukset
  • Pohjaukset eli tiivistykset
  • Hammasproteesien korjaukset
  • Uudet hammasproteesit
  • Tarvittaessa ohjaus jatkohoitoon
  • Veteraaneille kelakorvaus

Tervetuloa keskustelemaan proteeseihin liittyvistä kysymyksistä!

Tärkeää tietää

Tiesithän, että suun olosuhteet muuttuvat koko ajan!

Hammasproteesit kuluvat käytössä ja ikenet muuttuvat vuosien saatossa. Proteesit löystyvät, muuttavat väriä, peittyvät osittain hammaskiveen tai jopa aiheuttavat haavaumia suun limakalvoon. Näin ollen proteesit tarvitsevat huoltoa ja uusintaa säännöllisin väliajoin. Tarkastuksessa käyntiä suositellaan yhden vuoden välein ja proteesien pohjausta eli tiivistystä suositellaan 2-3 vuoden välein.

Lisäksi pitää muistaa, että proteesit olisi syytä uusia 5-10 vuoden välein. Näissä ongelmissa erikoishammasteknikko auttaa ja palvelee proteesinkäyttäjää.

Tule rohkeasti keskustelemaan ongelmistasi!

Proteesien hoito-ohjeet

Proteesien säännöllinen pesu on erittäin tärkeää. Ne pitää pestä joka puolelta vähintään kaksi kertaa päivässä, aamuin ja illoin. Pesuvälineenä käytetään kunnon proteesiharjaa ja pesuaineena käsiastianpesuainetta. Hyvä huuhtelu aina lopuksi.

Silloin tällöin, ehkä kerran viikossa, olisi hyvä käyttää jotain desinfioivaa ainetta esim proteesien puhdistukseen tarkoitettuja poretabletteja.

Proteesit voi olla suussa yön yli, mutta silloin on erityisesti huolehdittava suun ja hampaiden puhtaudesta.  Jos proteesit eivät ole yöllä suussa , niin paras säilytyspaikka niille on vedessä. Jos suussa on vähänkin tulehdusta, niin silloin proteesit on syytä ottaa yöksi pois ja säilyttää kuivana limakalvoa vasten oleva proteesipinta ylöspäin.

Muista, jos taloudessa on koiria, niin säilytä proteesit niiden ulottumattomissa. Koirat haistaa proteeseista suun entsyymit, joten ne himoitsevat niitä.